Volg mij op Facebook Volg mij op LinkedIn Nieuwsbrief

2016-06-27

Volg jij de kudde of ga jij je eigen weg?

Home > Blog vlog > Volg jij de kudde of ga jij je eigen weg?

Ik fietste van de week met mijn dochter langs een kudde schapen. Er begon een schaap te rennen. Even kijkt de rest verdwaasd om zich heen. Dan komen er nog een paar schapen in beweging en gaan achter het andere schaap aanrennen. Al snel komen de overige schapen ook in beweging. Alsof ze denken: ‘ aaaah, we gaan rennen… die kant, is goed, ik volg!’

Ik vroeg me af, weet de achterste eigenlijk wel waarom hij rent, of rent hij omdat de rest ook rent? 

Mijn vraag aan jou: Ben jij zelf een kuddedier of bepaal jij je eigen koers?

 

kudde schapen Roskencoaching

Ik kreeg een déjà vu naar mijn middelbare schooltijd. Op een gegeven moment is het tijd om je vakkenpakket te kiezen. Natuurkunde vond ik erg leuk en ik snapte het ook. Iedereen zij dat het zo verschrikkelijk moeilijk was. Economie was een makkie werd gezegd. Dus ik heb uiteindelijke economie gekozen. Ik ben achter de meute aan gehobbeld. Dat bleek achteraf helemaal geen goede keus voor mij te zijn. Ik had niets met economie. Vond het niet interessant en daardoor bleef het niet hangen en ben ik uiteindelijk geslaagd met een moeizame 6. Moraal van dit verhaal: Wat voor de een goed is, hoeft niet goed te zijn voor de ander want ieder mens is uniek. 

 

Waarom in de kudde blijven?

Je eigen weg?

Zoals eerder benoemd, niet iedereen wordt van dezelfde dingen gelukkig, want niet iedereen is hetzelfde. Maar het is ook spannend om je eigen koers te bepalen. 

De volgende vragen kunnen je helpen om duidelijker te krijgen of de weg van de kudde de goede weg voor jou is, of dat wellicht een andere weg beter bij jou past. 

Je eigen geluk

En komt er uit de bovenstaande vragen dat jij je eigen koers gaat bepalen? Dat je wel je kop boven het maaiveld steekt? Dan is er plek voor groei. En kun jij je eigen geluk vinden.

En wie weet ben jij straks het schaap dat als eerste over de dam is en rennen ze achter jou aan. 

 

Bèèèèèèèèèèèn jezelf 

Wil jij meer jezelf zijn? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek voor een individueel coachtraject.  Of schrijf je in voor een van mijn trainingen of workshops.  

 


Warme groet, 

Denise


Heb je iets gehad aan dit artikel? Ik hoor het graag. 

Wil je reageren op deze blog? Stuur dan je reactie naar info@roskencoaching.nl. Dan plaats ik hem voor jou op deze website.

 


Deel deze pagina:
Facebook LinkedIn Twitter
© 2019 Rösken Coaching | standard version