Volg mij op Facebook Volg mij op LinkedIn Nieuwsbrief

2016-10-20

prioriteiten stellen:alles moet af en dan kan ik ontspannen

Home > Blog vlog > prioriteiten stellen:alles moet af en dan kan ik ontspannen

Nog even de wasmachine aanzetten en de was strijken en opvouwen, oh ja, nog even een appje sturen om mijn vriendin succes te wensen, niet vergeten nog even gehakt te halen zodat ik straks een verantwoorde maaltijd op tafel kan zetten. Nog even een boekje lezen met de jongste dochter en niet vergeten de gymspullen voor de oudste klaar te leggen voor morgen en als ik alles gedaan heb en dan… kan ik eindelijk ontspannen. 

 

 telefoon en oplader RoskenCoaching

 

Heb je het idee dat je alleen maar aan het rennen bent. Bezig bent met allemaal ‘moetjes’ en ‘to do’s’? Zorgen dat alles goed loopt op je werk, dat de kinderen niets te kort komen, bezig met je relatie, je sociale contacten, de regeldingen enz. En waar sta jij op dit lijstje? Sta je er eigenlijk wel op? Of komt er alleen maar tijd voor jou vrij als alles van het lijstje gedaan is. En zeg eens eerlijk, is jouw lijstje wel eens helemaal leeg? 


Telefoon

Kijk eens naar je telefoon. Als de batterij bijna leeg is, is mijn telefoon zo slim dat hij op batterijbesparingsmodus gaat. Hij schakelt een aantal programma’s uit, dimt het beeldscherm, allemaal zodat hij zolang mogelijk met zijn batterij kan doen. En hij geeft piepsignaaltjes als de batterij echt bijna leeg is. Zo weet ik dat ik niet te lang meer moet wachten met mijn telefoon aan de oplader hangen. 

En jij? Ga jij ook langzamer werken als je batterij bijna leeg is? Hang jij jezelf op tijd aan de oplader of zet jij juist een tandje erbij? Want, als alles af is, dan kun je pas ontspannen en dan kan je pas opladen? 

 

Niet opladen

Wat gebeurt er als je steeds maar door gaat en je niet oplaad?

Al met al, niet echt een fijn gevoel als die batterij bijna leeg is. 

 

Aan de oplader

Wat gebeurt er als je toch die tijd voor jezelf neemt, ook al komt het niet uit, en jezelf oplaad? Even wat tijd voor jezelf? Even jezelf bovenaan het prioriteitenlijstje?

Dus wat ga jij doen? Ga jij doorploeteren of neem jij de tijd om je op te laden. Ik hoor het graag van je. 

Voor meer inspiratie over opladen: kijk ‘wat is jouw oplader’ 

 

Wil je, na het lezen van dit artikel zelf aan de slag, maar je weet niet waar je moet beginnen? Neem contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek en wie weet kunnen we het samen doen. 

 

Warme groet

Denise


Heb je iets gehad aan dit artikel of wil je reageren? 

Stuur dan je reactie naar info@roskencoaching.nl. Dan plaats ik hem voor jou op deze website.

 

Meer informatie over individuele coachtrajecten, klik hier. 

 

Deel deze pagina:
Facebook LinkedIn Twitter
© 2019 Rösken Coaching | standard version