Volg mij op Facebook Volg mij op LinkedIn Nieuwsbrief

2019-01-07

Van dromen naar doen

Home > Blog vlog > Van dromen naar doen

Januari 2019 is begonnen. Een nieuw jaar. Dit is het moment om goede voornemens te maken. Een mooie mijlpaal om hetgeen je energie van krijgt meer aandacht te geven en te kijken naar de energievreters en daar mee aan de slag te gaan.

 

dromen naar doen roskencoaching

 

Makkelijker gezegd dan gedaan. In dit artikel vindt je een handige vragen om je op weg te helpen. Beantwoord onderstaande vragen en zet jouw droomwens voor jouw ideale leven om in praktische acties.

 

Jouw ideaal

 Doelen formuleren

  1. Waarom wil ik dit?
  2. Wanneer heb ik mijn doel bereikt?
  3. Hoe kan ik dat meten?
  4. Als ik dat doel bereikt heb, hoe ga ik dat vieren? Waar beloon ik mezelf mee?
  5. Als ik aan de slag ga, tegen welke belemmeringen loop ik aan? Geef per doel aan wat jou in de weg zit.
  6. Als ik mezelf hierbij in de maling zou nemen, hoe zou ik dat dan doen?
  7. Hoe zou ik me voelen als ik mijn doel bereikt heb?

 Actie ondernemen

Hulpbronnen

Je hoeft het niet alleen te doen. 

Commitment

 Je hebt nu drie doelen geselecteerd voor het aankomende jaar. Je hebt de doelen concreet gemaakt en acties eraan verbonden. Ook heb je beschreven wie jou kunnen helpen en ondersteunen bij het behalen van deze doelen.  Hoe zorg je er nu voor dat het niet een mooi papiertje wordt in een la?

Als je je er echt op wilt vastleggen, onderteken je jouw document met datum, jouw naam en handtekening. Jouw brein weet dan ook dat het jou echt serieus is, dat er geen smoezen en geen uitvluchten gaan komen en dat je het graag wilt en dat je het gaat doen. Denk dus na voordat je een handtekening zet.

Twijfel je met het zetten van je handtekening? Kijk waarom je twijfelt een handtekening te zetten. Splits het lijstje op en kijk onder welke deeldoelen je je handtekening kunt zetten en onder welke toch niet. Bekijk de doelen waarbij je twijfelt kritisch. Wat zijn ten aanzien van deze doelen jouw belemmeringen of weerstand? Wat zou er gedaan moeten worden om die belemmering of weerstand kwijt te raken? Pas je doelen en acties aan, totdat het goed voelt om er een handtekening onder te zetten.

 

Hang jouw doelen op een goed zichtbare plek. Zo wordt je er aan herinnert en ben je ze niet ‘vergeten’ eind januari. Pak de lijst er regelmatig bij (zet in je agenda wanneer) en bekijk wat je al hebt behaald. Vier je successen!

 

Zet de eerste stappen naar je ideale leven!!!

 

Hartelijke groet,

Denise

 

 

Vond je dit artikel interessant? Ontvang automatisch de artikelen met handige tips in je mailbox en ontvang het gratis e-book: '6 belachelijk simpele manieren om nee te zeggen'

 

Meer informatie over individuele coachtrajecten, klik hier.

Deel deze pagina:
Facebook LinkedIn Twitter
© 2019 Rösken Coaching | standard version