Volg mij op Facebook Volg mij op LinkedIn Nieuwsbrief

2019-09-11

Helper heeft hulp nodig

Home > Blog vlog > Helper heeft hulp nodig

Jij staat altijd automatisch klaar voor anderen. Maar als jij iemand nodig hebt, zijn ze er niet automatisch voor jou. Zien ze het dan niet? Lees wat erachter kan zitten en wat je er zelf aan kan doen.

 

helper heeft hulp nodig

 

Ik ben er voor de ander

Jij hebt een soort antennes voor mensen die ergens mee zitten. Je vraagt oprecht geïnteresseerd: ‘Maar hoe gaat het met je?‘ En dan komen de verhalen. Je luistert en geeft eventueel advies. De ander is heel blij met jou. Al snel denken ze: ‘Zit ik ergens mee? Dan moet ik bij haar zijn.’  Je bent zorgzaam en biedt uit jezelf hulp aan. Je staat altijd klaar voor anderen.

 

Zie mij

En dan zit je zelf ergens mee. Je voelt je rot en hebt het idee dat het met grote koeienletters op je voorhoofd geschreven staat. Je doet je best om mooi weer te spelen, omdat je anderen niet wilt belasten. Je bent gewend om het zelf op te lossen. Maar dat is niet altijd zoals je het wilt, het zelf oplossen. Jij zou ook wel een luisterend oor willen als je ergens mee zit. Iemand die automatisch zijn hulp aanbiedt. Iemand die naar jou toekomt en vraagt: ‘Hoe gaat het echt met je?’ Iemand die jou ziet. Maar dit gebeurt niet.

 

Ze bieden je geen hulp aan

Je zit niet lekker in je vel. Je komt een vriendin tegen en die vraagt hoe het met je gaat. Je antwoord: ‘Gaat goed hoor’ en je stelt direct de wedervraag: ‘Maar hoe gaat het met jou?’ Ze gaat meteen vertellen over zichzelf.  Ondertussen voel jij je rot. Je voelt je niet gezien. Je denkt: ‘Je ZIET toch dat het niet goed met me gaat! Waarom vraag je niet door! Ken je me dan zo slecht?’


Het hoeft helemaal niet zo te zijn dat ze je slecht kent. Het kan met verschillende dingen te maken hebben.

Tips om gezien te worden

Maar ondertussen zit jij nog steeds met het rotgevoel. Je wilt het graag delen en hulp krijgen. Hieronder een aantal tips hoe je dat aan kunt pakken.

Het is heel mooi als je voor andere klaar staat, maar vergeet daarbij jezelf niet. Jij mag ook ruimte innemen.

Wil je meer over dit onderwerp lezen? Lees dan ook ‘Zeg wat je wilt

Je kunt altijd contact met me opnemen voor een kennismakingsgesprek

 

Hartelijke groet,

Denise

 

 

Vond je dit artikel interessant? Ontvang automatisch de artikelen met handige tips in je mailbox en ontvang het gratis e-book: '6 belachelijk simpele manieren om nee te zeggen'

 

Meer informatie over individuele coachtrajecten, klik hier.

Deel deze pagina:
Facebook LinkedIn Twitter
© 2020 Rösken Coaching | standard version