Volg mij op Facebook Volg mij op LinkedIn Nieuwsbrief

2021-03-29

Eenhoorn verstopt in een grijze muizenpak

Home > Blog vlog > Eenhoorn verstopt in een grijze muizenpak

Ben jij een eenhoorn verstopt in een muizenpak? Je wil niet opvallen, iedereen moet je aardig vinden en je doet wat hoort. Je laat de grijze muis zien. Maar ondertussen zit er een magische eenhoorn verstopt in dat pak. Een prachtig persoon die je niet laat zien, uit angst dat mensen die niet leuk vinden.  

 

 

eenhoord rosken coaching


 

Stiekem een eenhoorn

Want ben jij ook iemand die net een ‘ander’ gevoel voor humor heeft, of net iets te veel nadenkt, of juist te gevoelig is, te veel kletst of juist te stil is? Kortom, heb jij ook eigenschappen die jou anders maken dan anderen? Dan zal ik je wat vertellen. Dan ben je stiekem een eenhoorn. Maar eenhoorns zijn ‘anders’ en vallen op. Die passen niet in het rijtje. En als je ‘anders’ bent, dan ben je kwetsbaarder. Dus trek je het muizenpak aan.

 

Beschermende grijze muizen pak

Want ken je die stemmetjes in je hoofd? De stemmetjes die zeggen:

En om te voorkomen dat anderen negatief over je denken, bescherm je jezelf met ‘het grijze muizenpak’. Want in dat grijze muizenpak val je niet op en als je niet opvalt, vinden ze ook niet echt iets van je. Want dan blijf je veilig op de achtergrond. Lees ook: volg jij de kudde of ga jij je eigen weg? 

 

Je bent het muizenpak

En als je dat lang genoeg volhoudt gaat de rits van het muizenpak vast zitten en weet je niet eens meer dat die eenhoorn daar onder verstopt zit. Dan raak je jezelf kwijt. En daardoor ga je keuzes maken die niet bij je passen en ga je over je grens heen. Je luistert niet meer naar jezelf. Je weet niet eens meer hoe je dat moet doen. En als je niet jezelf bent kost dat bakken met energie.

 

Muis of eenhoorn?

Het lijkt nu net alsof het slecht is om een eenhoorn te zijn. Maar die eenhoorn is juist prachtig. De eigenschapen die jou jij maken, die zijn juist interessant. Veel interessanter en veel leuker dan die grijze muis. De muis die in het hokje probeert te passen. Om iédereen tevreden te houden. Maar een eenhoorn past niet in één hokje. Jij bent jij. En je past in meerdere hokjes of in je eigen ‘rare’ hokje of zelfs om de hokjes heen springend.

 

Omarm de eenhoorn

En als je meer de eenhoorn durft te zijn en naar jezelf luistert, voel jij je vrijer. Je krijgt meer energie en geniet meer van het leven.

En ik kan je nu al vertellen dat mensen je leuker vinden als je het grijze muizenpak uitdoet, als je niet meer zo je best doet om erbij te horen of om niet op te vallen. En dat komt omdat je dan echt bent. Want mensen prikken genadeloos door het pak heen. Het klopt niet. Het is niet echt.

 

Wil jij dit ook? 

En ik gun het jou zo om je eigen mooie zelf te zijn, je eigen eenhoorn (of een ander dier dat verstopt zit) en je niet meer te verstoppen in dat suffe muizenpak. En daarom doe ik wat ik doe. Ik help mensen de eenhoorn te zijn.  

Wil jij dit ook, maar zit de rits van jouw pak vast of heb je geen idee meer wie er in het pak verstopt zit? Ik help je graag. Neem contact met me op voor een gratis kennismaking en kom er achter wat ik voor jou kan betekenen.

 

Hartelijke groet,

 

Denise

 

 

Vond je dit artikel interessant?

Wie weet zijn de volgende artikelen ook iets voor jou. 

Stop met pleasen, drie simpele vragen aan jezelf

Wie ben jij als niemand kijkt? 

 

Ontvang automatisch de artikelen met handige tips in je mailbox en ontvang het gratis e-book: 'Boost je zelfvertrouwen'

 

 Meer informatie over individuele coachtrajecten, klik hier.

Deel deze pagina:
Facebook LinkedIn Twitter
© 2024 Rösken Coaching | standard version